Guardian Bells

Det siges at Guardian Bell er en overnaturlig beskytter mod ånder, der hjemsøger motorcyklister for at gøre skade – andre siger, at det simpelthen er en tradition for venlighed mellem venner. Uanset hvad du tror på, så er Guardian Bell én unik legende i motorcyklistmiljøet.


Har du nogensinde bemærket en lille klokke, der hænger på nogle motorcykler?  Du har muligvis fundet en på en MC, du arbejde på, eller endda fået en ar en ven og ikke vidste, hvad det var. Det viser sig at disse små klokker har et formål (udover at ringe og få dig til at tro, at din motor laver mærkelige lyde), og det er en biker tradition, der går årtier tilbage.


Disse små klokker, der er kendt i MC-verdenen som Guardian Bell, Gremlins Bells eller Spirit Bells, er en slags lykke klokke for motorcyklister. Klokken siges at beskytte dem under deres rejser, svarende til hvordan et vedhæng eller billede at St. Christopher, skytshelgen for rejsende, ofte findes i køretøjer, for at beskytte passagererne mens de er på vejen.


Sådan fungerer klokken: legenden siger at der er skadelige ånder på vejene der altid lurer på en motorcykel de kan klæbe sig fast på og lave skade. Du har muligvis hørt om usædvanlige og vanskelige problemer der er svære at finde, der opstår i maskiner (oftest i elektriske systemer), der kaldes ”gremlins” og angiveligt er det disse samme uforudsigelige og skadelige ånder, der skaber problemer for motorcykler og deres fører.


Guardian Bell er en måde at afværge disse ånder på. Det siges at det fungerer ved at fange ånderne i klokkens hule og irritere dem med den konstante ringning, indtil de slipper deres greb og forsvinder tilbage til kørebanen for at finde en anden Biker uden en klokke og chikanerer ham i stedet for.


Der er dog nogle regler for Guardian Bell, og hvordan det fungerer:


Det skal ikke købes af brugeren – for at fungere skal det gives til en person man holder af. Ifølge legenden er en klokke aktiveret den overdrages af en ven.


Den skal fastgøres til den nederste del af cyklen, da ånderne lurer på kørebanen og griber fast i bunden af cyklen, derfor skal klokken være den første ting de rammer. Den skal fastgøres sikkert så den ikke hænger fast i noget.


Når en cykel sælges, skal klokken fjernes, Guardian Bell er en gestus tildelt af en ven, så man skal beholde klokken og bruge på den på en anden MC. Hvis man sælger en MC og ønsker at klokken skal videregives til den ny ejer, skal man afmontere klokken og overrække den til den nye ejer. Hvis det ikke foregår på denne måde, mister klokke sin evne.


Hvis nogen stjæler din Guardian Bell, vil den også miste sin kraft.


Der er delte meninger om hvor klokke traditionen (eller overtro) kommer fra. Forskellige forklaringer spænder fra historierne om ”der var en gang en 2 cykler der kørte sammen” til at være startet af veteranpiloter der havde klokker til at bringe held og lykke på deres fly og ført traditionen videre til deres motorcykler efter krigen. En af de mest logiske forklaringer er at klokken i 50 – 60’erne blev brugt som en slags ”lavbudget alarmbudget” til at advare om at deres cykel blev flyttet – en billig løsning, der måske blev omdannet til en tradition.

Ingen ved det.


Men uanset hvad den sande historie bag Guardian Bell er, er det en sjov tradition, der fortsætter blandt bikere, og selvom det er mest almindeligt i Harley-samfundet, deltager også andre cruiser- og touringcykler i den. Uanset om du tror på overtro eller ej, er Guardian Bell en sjov måde at byde en ny biker velkommen i bikermiljøet, døbe en motorcykel, eller bare at give en ven noget at huske dig for. Som der siges, bikeren, der ejer en klokke, har den mest kraftfulde velsignelse af alle – kærligheden og den gode vilje til en ven, der interesserer sig for en.


Skal man bruge en klokke er det bare igang med at søge på nettet - der er rigtig mange gode steder den kan købes.